top of page

ULEIUL ESENȚIAL DE LAVANDĂ Remediu pentru vindecarea vânătăilor



Echimozele sau vânătăile se formează atunci când vasele de sânge de la suprafața pielii se sparg în urma unui traumatism. Astfel apar pe piele acele zone de culoare închisă, ușor albăstruie, dureroase la atingere. Acestea pot fi tratate prin aplicarea topică a anumitor uleiuri esențiale, singure sau în combinație cu alte uleiuri, diluate cu un ulei purtător pentru a preveni iritarea și pentru a permite o absorbție eficientă în piele.

Unul dintre aceste uleiuri esențiale este cel de lavandă. Blând și cu o afinitate specială pentru pielea noastră, cu proprietăți antiinflamatoare, analgezice și cicatrizante, acest ulei ajută țesuturile să se vindece la nivel profund și reduce inflamația în zona respectivă. Aplicat suficient de devreme, imediat după impact, poate preveni apariția vânătăii, va atenua durerea și aspectul neplăcut. Ulterior poate fi aplicat o data sau de doua ori pe zi, facilitând astfel vindecarea mai rapidă.

Pe langă toate aceste aspecte menționate mai sus, uleiul esențial de lavandă vine cu un plus deoarece ne ajută să ne liniștim după accidentare, datorita proprietaților sale calmante.

Alături de uleiul esențial de lavanadă, putem folosi și alte uleiuri pentru vindecarea vânătăilor: Helichrysum Italicum, Lemongrass, Geranium.

Evident, ca de fiecare dată atragem atenția asupra faptului că este foarte important să vă testați sensibilitatea la uleiurile esențiale folosite, să le dozați corect și să folosiți ulei purtător pentru a evita iritațiile și pentru o penetrare mai bună.

0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page