top of page

Diferențele dintre difuzorul cu aerosoli și celelalte tipuri de difuzoare de uleiuri esențiale

Actualizată în: 24 apr. 2020



Mirosul poate echilibra, stimula sau relaxa mintea sau spiritul aflându-se în legătură cu centrul nervos responsabil cu controlarea emoțiilor. Prin inhalarea vaporilor din uleiurile esențiale se acționează direct asupra hormonilor, emoțiilor, memoriei, sinusurilor și la nivelul plămânilor, având efecte asupra sănătății. Pentru obținerea vaporilor din ulei esential se folosesc aparate numite difuzoare. Aceastea diferă în funcție de principiul de funcționare.

Difuzorul cu ultrasunete folosește apa pentru a difuza uleiul în aer. Majoritatea difuzoarelor cu ultrasunete, fiind confecționate din plastic, pot fi deteriorate de uleiurile esențiale. Difuzarea cu ajutorul apei crește umiditatea aerului din încăpere și aroma emisă este mai slabă pentru că este diluată cu apă. Același dezavantaj îl au și difuzoarele cu abur.

Difuzorul cu candelă/căldură folosește caldura pentru a difuza uleiul. Căldura provoacă modificări ale uleiului esential la nivel molecular, afectându-i astfel proprietățile terapeutice.

Difuzorul cu aerosoli (nebulizator) este unanim acceptat ca fiind cel mai bun difuzor de uleiuri esențiale. Acesta nu folosește nici apa și nici căldura, difuzând doar moleculele de ulei esential în aer și oferind astfel toate beneficiile aromaterapeutice ale acestuia. Difuzarea este mai rapidă și se creează o densitate mai mare de ulei esential în aer. De asemenea aceste difuzoare nu necesită un rezervor voluminos, folosesc în schimb o mica sticlă executată manual care le oferă un aspect retro.

Beneficiile difuzorului cu aerosoli (nebulizator):

  • uleiul esential nu este diluat;

  • siguranță completă în exploatare neutilizând căldura în procesul de difuzare;

  • silenÈ›ios ;

  • oferă întreaga valoarea terapeutică a uleiului esential;

  • foloseÈ™te o cantitate foarte mica de energie electrică;

  • oferă o largă dispersie a uleiului esenÈ›ial acoperind o suprafață mare;

  • nu conÈ›ine piese din plastic;

  • execuÈ›ie de calitate;

  • nu adaugă umiditate în aerul din casă;

In concluzie, acest difuzor oferă toate beneficiile la care se poate face referire când se discută despre uleiurile esențiale. Este perfect pentru casă și este de asemenea un cadou inspirat.


0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page