top of page

DISMENOREEA ȘI SINDROMUL PREMENSTRUAL (SPM)

Actualizată în: 24 apr. 2020


Uleiul esențial de lavandă este util în ameliorarea simptomelor ce însoțesc dismenoreea și sindromul premenstrual (SPM). Iata cateva informații generale despre aceste două afecțiuni:


· DISMENOREEA reprezintă durerea din timpul menstruației, localizată la nivelul abdomenului inferior. Durerea menstruală este spasmodică, se manifestă sub forma unor crampe abdominale; ea poate fi insoțită de dureri de spate, cefalee, amețeli, tulburări digestive. Toate acestea contribuie la reducerea capacității de a efectua activități cotidiene.


· SINDROMUL PREMENSTRUAL - cunoscut ca SMP sau PMS reprezintă o serie de tulburări fizice și psihice în perioada cuprinsă între ovulație și prima zi a menstruației. Cele mai frecvente simptome sunt: dureri de cap, de articulații, stări de deprimare, de tensiune și anxietate, schimbări bruște de comportament (de la bună dispoziție la furie), insomnie, imposibilitate de concentrare.


Pentru ameliorarea acestor simptome putem folosi uleiul de lavandă care este un antispasmodic puternic, antalgic remarcabil, antiinflamator, calmant, sedativ, antidepresiv, proprietăți care pot fi de folos în ameliorarea multor simptome enumerate mai sus.

Numeroase studii au arătat că uleiul esențial de lavandă relaxează musculatura, reduce durerile și ajută la îmbunătățirea fluxului sangvin (reduce crampele menstruale), este calmant, relaxant, elimină stresul, reduce insomnia și ameliorează durerile de cap (chiar migrenele) - fenomene ce însoțesc adesea sindromul premenstrual.


Putem folosi uleiul esențial de lavanda astfel:

· Masaj usor: se diluează întotdeauna cu un ulei de baza (ulei ,,purtator”- vegetal: ulei de cocos, ulei de migdale) în proporție de 1-3% adică se adaugă 3 picături de ulei esențial la 10 ml ulei vegetal.

· Difuzare (cu ajutorul unui difuzor de ulei esential) pentru calmare , relaxare.

· Comprese calde: introduceti un prosop într-un vas mic cu apă caldă în care s-au picurat 3-6 picături de ulei esențial de lavandă și folosiți-l ca pe o compresă pe zona dureroasă.


Vă rugăm să aveți în vedere indicațiile și contraindicațiile menționate în prospectul uleiului de lavandă care se găsește afișat pe site-ul nostru. Pentru difuzare puteti achizitiona unul din modele noastre de difuzor cu aerosoli (nebulizator).


ATENTIE !

INFORMAȚIILE OFERITE NU SUNT DESTINATE SĂ TRATEZE SAU SĂ VINDECE ACESTE AFECȚIUNI. ÎN ACEST SCOP APELAȚI LA UN CONTROL DE SPECIALITATE ȘI FOLOSIȚI UN TRATAMENT PRESCRIS DE MEDICUL DUMNEAVOASTRA.

0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page